EXPERTIZA PSIHOLOGICĂ A VICTIMELOR MINORE ȘI MAJORE
(competences in forensic victimology)
MAI – IULIE 2021
Live streaming pe ZOOM
50 ore de formare – 50 credite Colegiul Psihologilor din România
Cursul tratează practic și teoretic conceptele psihojuridice din legislația românească referitoare la copilul victimă a abuzului/ neglijării, violența în familie, accidente de muncă și rutiere, victima traficului de ființe umane, hărțuire etc. Sunt prezentate metode și tehnici specifice de expertizare psihologică pentru fiecare tip de victimă, aspecte procedurale în relația cu instituțiile beneficiare și elemente de managementul riscului.
Perioada de desfășurare:
Modul 1: 8 – 9 MAI 2021
Modul 2: 19 -20 IUNIE 2021
Modul 3: 3 – 4 IULIE 2021
Modul 4: 17 IULIE 2021
Informații/Înscrieri: Mobil:0770 335001; E-mail: formare@catalinluca.ro
Dr. Cătălin Luca este expert psiholog cu o bogată experiență în practica privată, formator avizat C.P.R. și (co)autor a unor cărți de referință în România în domeniul expertizei psihologice: „Interesul superior al copilului. Expertiza psihologică în caz de separarea/divorțul părinților” (Editura Hamangiu, 2016), „Expertiza psihologică a copilului abuzat/neglijat” (Editura Hamangiu, 2014) și „Ghid de audiere a copilului în proceduri judiciare” (Editura Hamangiu, 2009).
A finalizat studii postdoctorale în managementul cercetării avansate (2011) și expertiza psihiatrică medico-legală (2013). A urmat cursuri de formare profesională în Child Custody Evaluation cu Dr. Elizabeth Ellis din Duluth-USA (2014); Online abuse and investigations cu specialiști de la Child Exploitation and Online Protection Center din UK (2008), Forensic Assessment of Child Maltreatment & Forensic Assessment of the Juvenile Defendant cu Dr. Merrill Berger și Dr. Anita Schlank – Human Development Center din USA (2005). Din anul 2007 este cadru didactic asociat la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și formator la Institutul Național al Magsitraturii.
Dr Luca a susținut sute de seminarii și workshopuri în domeniul justiției pentru copii (Expertiza psihologică pentru stabilirea autorității părintești și locuinței copilului; Expertiza psihologică a copilului abuzat/neglijat; Ascultarea copilului în proceduri judiciare; Victimologie etc.) pentru psihologi, procurori și judecători, polițiști și se remarcă prin stilul său de prezentare organizat, interactiv și antrenant. Cursanții apreciază în mod deosebit valoarea calitativă, noutatea și aplicabilitatea practică a informațiilor obținute.